Från 5,69 % till 1,98 % för Ekdahls Slipservice

2015-09-22

Ekdahls Slipservice AB i Åstorp är experter på service och tillverkning av skärande verktyg. De vill fokusera på kärnverksamheten och inte behöva tänka på lånevillkoren. Både för att frågan inte känns prioriterad och för att det varit svårt att få feedback från banken de fåtal gånger villkoren kommit på tal.

- För att en gång för alla få reda på vad lånevillkoren borde vara utan att behöva investera tid i att träffa andra banker lät vi Fundcurve göra en analys av våra villkor, berättar VD Patrik Ekdahl.
- På vår checkräkningskredit och vårt lån betalade vi i snitt 5,69 % i ränta och analysen visade att vi förtjänade drygt 2 %. Mycket riktigt fanns det även en bank som erbjöd de villkor analysen visade och till och med något bättre, fortsätter Patrik Ekdahl.

Valet mellan att betala 5,69 % och 1,98 % var självklart enkelt och Ekdahls Slipservice har därför bytt bank. Ett bankbyte målas ofta felaktigt upp som dramatiskt och tidskrävande.

- Att byta bank var inte alls jobbigt. Mycket av jobbet gjordes av den nya banken och för varje timme vi själva investerade sparar vi flera tusen kronor varje år, avslutar Patrik Ekdahl.

Läs mer